onsdag, oktober 10, 2007

Børnenes U-landskalender i Solola

Danmarks udviklingsminister, Ulla Tørnæs, i julehumør.


I går præsenterede Danida årets u-lands-julekalender, som handler om børn i Guatemala. Overskuddet går til et projekt, der gennemføres i departementet Sololá (ved Atitlánsøen) af NGO'en Vivamos Mejor med støtte fra Mellemfolkeligt samvirke.

Flere af byerne omkring Atitlán blev ramt af katastrofale oversvømmelser og mudderskred under orkanen Stan i 2005. Tusindvis af familier blev hjemløse, børn blev forældreløse og livsgrundlaget slået i stykker. Men det var ikke orkanen, der bragte fattigdommen til området. Sololá er et grotesk eksempel på, hvordan Guatemala kan have Latinamerikas største sociale ulighed. Mens hotellerne og handelen i Panajachel bringer store turistindtægter til området, ligger landet fattigste kommuner kun få km væk fra Sololas turistcentrum, og tre fjerdele af befolkningen i landkommunerne lever i fattigdom.

I forbindelse med u-landskalenderen er produceret en række forskellige undervisningsmaterialer, spil og bøger. Se mere hos ms.dk og Danida - eller gå direkte til spillet om Maya, der leder efter sin far, som er draget af sted for at finde et arbejde.

Etiketter: ,