fredag, juli 20, 2007

Rigoberta på CONIC's kongres

Dyrk lige de her billeder fra Rigobertas optræden på CONIC's kongres i søndags... Flot var det sørme.Rigoberta taler til de delegerede. Siden hun begyndte sin valgkamp har hun båret en tocado (traditionel hovedbeklædning) der matcher Encuentro por Guatemalas røde og grønne farve. Foran scenen ses et maya-alter.Ledere fra CONIC og Winaq side om side ved bordet for kongressens præsidium. Fra venstre mod højre ses: Juan Tiney (CONIC), Carmela Curup (Winaq-EG, tidl. vicepræsidentkandidat for partiet PLP), Otilia Lux de Cotí (Winaq-EG, tidl. kulturminister under præsident Portillo), fulgt af Rigoberta Menchu (Winaq-EG), Pedro Esquina (CONIC), Rodolfo Pocop (CONIC) og Marta Cecilia Ventura (CONIC).Marta Cecilia Ventura (CONIC) (t.h.) blev præsenteret som parlamentskandidat. Hun er nr. 12 på Encuentro por Guatemalas kandidatliste.Rigoberta Menchu og Juan Tiney danser den traditionelle son. Manden danser med hænderne på ryggen og kvinden tager fat i sin corte (traditionelle nederdel).

Billederne stammer fra en serie pressefotos udsendt af Encuentro Por Guatemala (EG).

Etiketter:

2 kommentarer:

Klokken 28/7/07 02:33 , Anonymous Mikkel I sagde ...

Kaere Mikkel
Der er gang i Rigoberta, spaendende at se om hun kan beholde hovedbeklaedningen paa naar vi kommer taettere paa valget. Det kan jo vaere at ham der Mano Dura kan slaa den af hende.
Hvornaar faar vi billeder paa bloggen hvor du danser med haenderne paa ryggen???

 
Klokken 3/8/07 08:47 , Blogger Kawa Mek sagde ...

Hej Mikkel

Jeg har øvet noget, men kan vist endnu ikke imponere nogen med min son-dans...

I Xela kan man ikke blive gift rigtigt uden at danse son, det er en dans der har stor symbolsk betydning. Derfor er fotografiet af Juan Tiney og Rigoberta der danser son, også et stærkt billede på alliancen mellem de to grupperinger.

Men ja, når alt kommer til alt er det jo forsvindende små chancer Rigoberta og hendes parti har for at gøre sig gældende ved dette valg. Hun har ellers forsøgt sig med at vælge samme hovedtema i valgkampen som general Otto "Mano Dura" Pérez Molina, nemlig sikkerhed, lov og orden; skønt hendes midler er nogle andre end den pensionerede generals.

 

Send en kommentar

<< Startside