torsdag, marts 13, 2008

CUC går på nettet

En af mine opgaver som kommunikationsrådgiver hos Comité de Unidad Campesina har været lanceringen af en hjemmeside i anledning af organisationens 30 års jubilæum.

Det nye website skal selvfølgelig præsentere CUC's identitet, historie og organisatoriske struktur, men det er også ambitionen at der løbende skal fyldes indhold på om aktiviteter, nyheder, politiske erklæringer og aktuelle kampagner.

Dette er faktisk noget af en ambition, hvis vi sammenligner med andre organisationer i Guatemala. De fleste organisationer betragter websitet som en slags elektronisk brochure, som udgives på et givet tidspunkt for at præsentere organisationen, tilsat et par aktuelle meddelelser, og så bliver websitet ellers ikke opdateret de næste mange år - måske ikke før der igen bliver sat penge af til at betale for et nyt webdesign. Resultatet er hjemmesider som i dag har pressemeddelelser fra 2004 og 2005 på forsiden, med teksten "últimas noticias" som blinker i forskellige farver. Det gælder f.eks. CNOC, CONAVIGUA og mange andre.

Jeg kan faktisk ikke komme i tanker om én eneste folkelig organisation i Guatemala, ja knap nok nogen NGO, som har et website som de vedligeholder med aktuel information. Hvis nogen af læserne her har nogen gode eksempler, er de velkomne til at efterlade en kommentar. I Guatemala lider WWW stadig af den børnesygdom som også plagede det danske net i sine første år: hjemmesider som siger hej til verden, og hvor mediet totalt overskygger indholdet, med masser af flash, animationer, lyd og farver, men uden at det nye mediums muligheder for dynamisk indhold udnyttes.

Det bliver spændende at se, om vi kan gøre det bedre. CUC's website har i hvert fald chancen for at blive et referencepunkt for nyheder og dokumenter vedrørende de politiske kampe i Guatemala. Den dynamiske del af sitet skal administreres med open source softwaren som bærer det afrikanske navn Joomla, men som i kraft af det entusiastiske brugermiljø har fået udviklet et spansksproget interface.

Joomlakomponenterne er ikke implementeret endnu, men den grundlæggende struktur for det mere statiske indhold er på plads, som det fremgår når man klikker her på Comité de Unidad Campesina. Der vil blive fyldt mere indhold på siden i den kommende tid. Dette site lancerer vi officielt på lørdag den 15. marts, i anledning af treårsdagen for mordet på Juan López, som blev skudt og dræbt med koldt blod af politiet i Colotenango under en demonstration mod frihandelstraktaten (TLC).

Og så er jeg fremme ved den egentlige årsag til dette blogindlæg. Jeg har nu skabt de første links til det nye site på nettet, så siderne kan blive registreret i Google og Yahoo - og så kan læserne af denne blog jo få et smugkig på den nye side. Prøv at klikke på "Cancionero" og hør hymnen til CUC.

1 kommentarer:

Klokken 8/4/08 23:11 , OpenID svensblog sagde ...

Hej Mikkel

Det er dejligt, at de folkelige bevægelser efterhånden er ved at opdage nettet. Men ja, man bliver da i al fald rundtosset af alle de billeder, der flitter rundt!

UNAGs hjemmeside i Nicaragua ser ud til at have fundet et leje med et vist aktivitetsniveau (vistnok godt hjulpet af MS kooperanten), hvor jeg synes man føler sig orienteret om bevægelsens aktuelle politik og det, der er vigtigt på dagsorden

http://www.unag.org.ni

UNAG Matagalpa har stadig en meningsfuld hjememside, også efter at de ikke længere har en kommunikationspecialist på kontoret:

http://www.unag.org.ni/matagalpa/index.asp

Enkel og til at administrere...

En side, som det måske kunne betale sig for dig at tjekke ud, er:

http://www.discapacidad.ca/

Stadig under opstart, ligesom CUCs side, og stadig med stor deltagelse af donoren Dansk Handicap Forbund.

kh

Sven

 

Send en kommentar

<< Startside