Rejser til Guatemala

Lær spansk eller maya på sprogskole

Proyecto Lingüístico Quetzalteco i Xela, Guatemala
Læs elevs beretning fra sit sprogskoleophold

Spanskskole i Quetzaltenango (Xela)

Proyecto Lingüístico Quetzalteco de Español (PLQE) er berømt for at være en af Latinamerikas bedste spanskskoler, og Guatemala365 giver den førstepladsen blandt guatemalanske sprogskoler. Rejsende til mange mellem- og sydamerikanske lande kommer til PLQE for at begynde deres ophold med nogle ugers spanskkursus her, inden de rejser videre.

PLQE i Quetzaltenango har eksisteret siden 1988, hvor skolen blev oprettet for at rejse penge til menneskerettighedsarbejde i byen, som maya-k'iche'indianerne kalder Xela. Siden er skolen blevet kendt for sin kombination af høj kvalitet i undervisningen og et stort engagement i Guatemalas sociale og politiske udvikling.

På PLQE vil du ikke blot få kompetent spanskundervisning, men også et indgående kendskab til Guatemalas kultur og historie. Det er årsagen til, at PLQE foretrækkes af frivillige og udviklingsarbejdere fra Mellemfolkeligt Samvirke, Folkekirkens Nødhjælp, Ibis og Mellemamerika Komiteen samt andre europæiske og nordamerikanske NGO'er, der arbejder i Guatemala. Skolen samarbejder med universiteter i Europa og USA om udviklingen af sit kursusprogram.

Skolen tilbyder også undervisning i mayasproget k'iche' (quiché), som tales af det største indianske folk i dag. K'iche'ernes myter og historie er kendt fra deres verdensberømte gamle bog, Popol Wuj (Popol Vuh).

I modsætning til byer som Panajachel har Quetzaltenango undgået at få øgenavnet "Gringotenango". I Quetzaltenango har du rig lejlighed til at træne dit spanske og opleve Guatemala uden at rende ind i andre turister hele tiden. Her behøver du ikke være bange for at ende med at tale engelsk uden for undervisningstiden, som det sker for mange, der vælger en spanskskole i Panajachel eller tager på sprogrejse til Antigua Guatemala.

Undervisningen foregår dagligt (man-fre) med fem timers ene-undervisning, hvor læreren tilpasser sin undervisning efter dine individuelle behov og ønsker. I weekenden arrangeres ekskursioner og andre aktiviteter. Du kan blive indkvarteret hos en guatemalansk familie, så din oplevelse af kulturen og af det spanske sprog bliver ekstra intens.

Skolen har et omfattende netværk af kontakter til guatemalanske organisationer og lokalprojekter, som modtager frivillige fra udlandet. Derfor bruges PLQE også af danske u-landsorganisationer, når de udsender danskere, som ønsker frivilligt arbejde i Guatemala. Alle skolens elever har mulighed for at gøre brug af skolens kontakter, hvis de ønsker at afprøve deres spanskkundskaber i et frivilligt arbejde under eller efter skoleopholdet.

Praktiske oplysninger

Quetzaltenango (Xela) ligger ca. 4 timers rejse fra hovedstaden Guatemala By. Hvis du ønsker det, kan en repræsentant for skolen tage imod dig i lufthavnen og ledsage dig på rejsen til Xela. Denne service koster $65 (ekskl. udgifter til taxa, hotel og bus). Hvis du ønsker privat indkvartering garanterer vi: Hvis du hellere vil bo på hotel eller pensionat, mens du går på skolen, får du en ugentlig rabat.

Tilmelding og yderligere information

Forhåndstilmelding anbefales kraftigt, da skolen oftest er fyldt op.
Skriv til Mikkel på: hermandadeducativa@gmail.com for tilmelding eller yderligere information.

Opdateret d. 24.11.2005

Guide til Guatemala