Mikkels opskrifter

Karolines Køkken (nu hos arla.dk)
Her finder du hittet fra klassens time: chokoladebanankage

Koplevs Køkken
Ham fra radioen. Prøv hans boller i selleri, og din bedstemor vil være stolt af dig.

Mine kage- og bagefavoritter:

(Siden roder lidt, men den bliver redigeret færdig poquito a poco, efterhånden som jeg får taget nogle billeder af det smækre bagværk med mit nye digitale kamera, som jeg nu endelig har fået købt).

Dén du ved nok

Ja, du ved hvilken jeg mener, ikke?

250 g sukker piskes med 2 æg
225 g mel blandes med 2 tsk vaniljesukker, 2 tsk bagepulver og 2 spsk kakao

æg+sukker og melblanding røres op med 2 dl mælk
150 g margarine smeltes, afkøles og røres i

bages 45 min ved 175°

100 g margarine, 1 spsk kakao, 50 g kokos, 180 g flormelis og 4 spsk kaffe varmes op og blandes i gryde

hældes over kagen, når den er afkølet

Gulerodskage

200 g sukker
2 dl planteolie
4 hele æg
275 g hvedemel
1 tsk vaniljesukker
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
1/2 tsk salt
2 tsk kanel

4 store revne gulerødder, ca. 450g (de store er nemmere at rive på råkostjernet)
50 g nødder
evt. rosiner

bages 45 minutter ved 175 grader
(varmluftsovn: 30 minutter)

Glasur

1/2 dl planteolie
2 dl flormelis
2 tsk vaniljesukker
100 g flødeost naturel (ikke for mager)

begynd med flødeosten, tilsæt flormelis med vaniljesukker
tilsæt planteolie efter behov
OBS: flødeost med almindelig fedtprocent er bedst,
ellers bliver glasuren nemt for tyndtflydende

Mors tekage

(den kan du hurtigt nå at bage færdig inden filmen begynder)

100 g mørk kogechokolade + ca. 50 g hasselnødder

240 g margarine + 240 g sukker + 4 æg

200 g hvedemel + 2 tsk bagepulver + 2 tsk vaniljesukker

180 grader celsius, 30-40 minutter

Ølkage

Når du er sulten for sjov.
Spises på et skærebræt med et tyndt lag smør.

500 g mel
500 g farin
1 æg
1 fl. mørk øl eller hvidtøl
2 tsk kanel
2 tsk bagepulver
evt: ingefær, nelliker efter smag

dejen hældes i en smurt (og evt. raspet) rugbrødsform
bages i ca. 60 min. ved 175 grader nederst i ovnen
(sæt evt. kagen i kold ovn)
OBS: bagetiden kan variere meget, afhængigt af formens størrelse
hold øje med om midten bliver bagt og beskyt om nødvendigt toppen med staniol
TIP: del kagen op i to brødforme, så bager den hurtigere og uden risiko for at toppen bliver brændt

Mors pæretærte

240 hvedemel
150 g margarine
125 g sukker
vaniljesukker
ingefær (finkornet)

1 æg
evt. lidt vand
samles i en klump
1/3 til bund
2/3 til låg
mel på bordet
evt. udrulning i mindre stykker
sukker på pærerne
evt. marcipan
pensling m. æg

bages i 40 min. (evt. mere)

letpisket flødeskum (el. creme fraiche for svagspiserne)
(fromage frais er forbudt!)

Mors dessertboller

50 g gær
100 g margarine
50 g sukker
1/2 tsk. salt
1 æg
2 1/2 dl lunken mælk
500 g mel
+ kardemomme, hvis du har det

Bages 10-15 minutter

Drømmekage

En all-time klassiker, nogen (Amo) siger fra Brovst.

4 æg
300 g sukker
250 g mel
3 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
2 dl mælk ( fx letmælk)
50 g smør

Fyld
75 g smør
100 g kokosmel
200 g mørk farin(puddersukker)
1/2 dl mælk

Æg og sukker piskes i en skål over vandbad til en tyk masse. Mel, bagepulver og vaniljesukker blandes forsigtigt i massen. Mælk og fedtstof varmes i en gryde - og blandes forsigtigt i dejen. Dejen hældes i en smurt og meldrysset mindre bradepande. Bag kagen ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Fyld: Alle ingredienserne til fyldet smeltes sammen i en gryde

Når kagen er bagt, fordeles fyldet straks på kagen. Kagen stilles tilbage i ovnen og bages yderligere 5 minutter ved ca. 225 grader.

Ingefærsmåkager

Denne opskrift giver succés - hver gang!
Må ikke mangle på julebordet.

(ca. 80 stk.)

100 g margarine
200 g mel
200 g sukker
1 æg
½ tsk. nelliker
1 tsk. ingefær
½ tsk. tvekulsurt natron
10 g gær

Dejen skal være lidt klæg, når den lægges på pladen i små kugler, som trykkes flade med gaffel

Bages ved 200 grader ca. 10 min.

Salater

Lækker let-bitter salat

bund: ruccula-salatblade
tilsæt:
snittede soltørrede tomater (fra bakke eller fra glas, syltet i rapsolie)
tør gedeost (f.eks. fra Salling) i meget tynde små skiver
ingen dressing!

Sur-sød salat

bund: blanding af ruccula og iceberg-salat
tilsæt:
en frisk pære skåret i fine tynde skiver
soltørrede tranebær fra pose (dem med appelsinsmag er bedst)
(ingen dressing)

Opdateret d. 3.1.2006

 

Guide til Guatemala