Karolines Køkken (nu hos arla.dk)
Her finder du hittet fra klassens time: chokoladebanankage
Koplevs Køkken
Ham fra radioen. Prøv hans boller i selleri, og din bedstemor vil være stolt af dig.
250 g sukker piskes med 2 æg
225 g mel blandes med 2 tsk vaniljesukker, 2 tsk bagepulver og 2 spsk kakao
æg+sukker og melblanding røres op med 2 dl mælk
150 g margarine smeltes, afkøles og røres i
bages 45 min ved 175°
100 g margarine, 1 spsk kakao, 50 g kokos, 180 g flormelis og 4 spsk kaffe varmes op og blandes i gryde
hældes over kagen, når den er afkølet
200 g sukker
2 dl planteolie
4 hele æg
275 g hvedemel
1 tsk vaniljesukker
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
1/2 tsk salt
2 tsk kanel
4 store revne gulerødder, ca. 450g (de store er nemmere at rive på råkostjernet)
50 g nødder
evt. rosiner
bages 45 minutter ved 175 grader
(varmluftsovn: 30 minutter)
begynd med flødeosten, tilsæt flormelis med vaniljesukker
tilsæt planteolie efter behov
OBS: flødeost med almindelig fedtprocent er bedst,
ellers bliver glasuren nemt for tyndtflydende
100 g mørk kogechokolade + ca. 50 g hasselnødder
240 g margarine + 240 g sukker + 4 æg
200 g hvedemel + 2 tsk bagepulver + 2 tsk vaniljesukker
180 grader celsius, 30-40 minutter
500 g mel
500 g farin
1 æg
1 fl. mørk øl eller hvidtøl
2 tsk kanel
2 tsk bagepulver
evt: ingefær, nelliker efter smag
dejen hældes i en smurt (og evt. raspet) rugbrødsform
bages i ca. 60 min. ved 175 grader nederst i ovnen
(sæt evt. kagen i kold ovn)
OBS: bagetiden kan variere meget, afhængigt af formens størrelse
hold øje med om midten bliver bagt og beskyt om nødvendigt toppen med staniol
TIP: del kagen op i to brødforme, så bager den hurtigere og uden risiko for at toppen bliver brændt
1 æg
evt. lidt vand
samles i en klump
1/3 til bund
2/3 til låg
mel på bordet
evt. udrulning i mindre stykker
sukker på pærerne
evt. marcipan
pensling m. æg
bages i 40 min. (evt. mere)
letpisket flødeskum (el. creme fraiche for svagspiserne)
(fromage frais er forbudt!)
Bages 10-15 minutter
4 æg
300 g sukker
250 g mel
3 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
2 dl mælk ( fx letmælk)
50 g smør
Fyld
75 g smør
100 g kokosmel
200 g mørk farin(puddersukker)
1/2 dl mælk
Æg og sukker piskes i en skål over vandbad til en tyk masse. Mel, bagepulver og vaniljesukker blandes forsigtigt i massen. Mælk og fedtstof varmes i en gryde - og blandes forsigtigt i dejen. Dejen hældes i en smurt og meldrysset mindre bradepande. Bag kagen ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Fyld: Alle ingredienserne til fyldet smeltes sammen i en gryde
Når kagen er bagt, fordeles fyldet straks på kagen. Kagen stilles tilbage i ovnen og bages yderligere 5 minutter ved ca. 225 grader.
(ca. 80 stk.)
100 g margarine
200 g mel
200 g sukker
1 æg
½ tsk. nelliker
1 tsk. ingefær
½ tsk. tvekulsurt natron
10 g gær
Dejen skal være lidt klæg, når den lægges på pladen i små kugler, som trykkes flade med gaffel
Bages ved 200 grader ca. 10 min.
Opdateret d. 3.1.2006
Guide til Guatemala |