Affiliateprogram

Hvad er et affiliateprogram?

Et affiliateprogram er et salgsprogram, hvor en webmaster kan affiliere sig med en sælger og derved få provision af salget for hver kunde, han henviser til sælgeren. Provisionen kan være et fast beløb eller en procentsats.

Samme pris: For kunden er prisen på varerne i dette tilfælde nøjagtig den samme, hvad enten man klikker sig frem via en affiliate eller selv indtaster adressen på butikken i browseren.

Hvordan bliver jeg affiliate?

Nogle store websites, som f.eks. Amazon, har deres eget affiliateprogram, mens andre lader en tredjepart formidle deres program. I Danmark har flere hundrede virksomheder oprettet affiliateprogrammer hos TradeDoubler.

Prøv at klikke ind hos www.tradedoubler.dk og se, hvem disse virksomheder er. Her kan du også tilmelde dig og ansøge om at blive affilieret. Måske har du bare lyst til at lære mere om, hvordan et affiliateprogram virker, eller måske har du lyst til at eksperimentere med forskellige funktioner på din hjemmeside. I så fald kan du tilmelde dig hos TradeDoubler og undersøge mulighederne. Det er ganske gratis og ufarligt.

Nå ja, måske skal jeg sige, at der faktisk er en risiko - nemlig risikoen for, at dine sidste illusioner om internettets frihed og uafhængighed brister. Men en tilmelding hos et affiliateprogram giver et interessant indblik i, hvordan netøkonomien fungerer. Og det indblik er det mest værdifulde, som de fleste affiliates kan tjene ved at være medlem. For at tjene penge der betyder noget, skal man nemlig have rigtig mange besøgende på sin hjemmeside, og altså langt flere end jeg f.eks. har.

Jeg er tilmeldt CDON hos TradeDoubler, Amazon.co.uk i England og Amazon.com i USA. Det tjener jeg ikke noget særligt ved, men min tilmelding disse steder giver mig ret til at bruge billeder af disse websteders produkter, når jeg skriver om bøger og film på min hjemmeside og min weblog. Jeg anser det for en stor fordel på denne måde at have ret til at bruge disse billeder, som jeg ellers ikke ville have adgang til. Før jeg blev tilmeldt Amazons programmer linkede jeg i forvejen til mange produktsider hos Amazon, men uden at kunne bruge billeder af produkterne. Amazon har nogle af nettets mest interessante anmeldelser og brugerkommentarer af de film og bøger, som jeg interesserer mig for, og jeg køber aldrig en bog eller en film uden først at læse, hvad anmeldere og læsere/seere skriver om den hos Amazon.

Annoncørprogrammer

En meget stor del af internetøkonomien er annoncer, som administreres af webreklamebureauer. Det største er Google, der med sit Adwords-program har en omsætning på mange milliarder kroner. Her køber man sig til annonceplads på Googles søgeresultatsider og hjemmesider, der efter Googles mening matcher annoncernes indhold.

Annoncerne på hjemmesider placeres via Googles Adsense-program. Klik på logoet til venstre og læs mere. Hvis du tilmelder dig programmet, får du indblik i, hvordan Google tjener sine penge. Tilmelding er gratis.

 

De andre store søgemaskiner: Yahoo!, MSN og Altavista dækkes af programmet hos Overture, som du kan læse mere om ved at klikke på annoncen til venstre. Her kan du ligeledes købe reklameplads til dit website.

For begge programmer gælder, at man betaler pr. klik foretaget af internetsurfere. Dvs. at man betaler et beløb for hver surfer, der ledes fra søgemaskinen til éns side.

Opdateret d. 2.1.2006

Guide til Guatemala